Legea intuitiei- mai ceva ca in mindfulness

Liderii evalueaza totul prin inclinatia lor catre leadership. Daca nu ai o inclinatie innascuta spre leadership, adu in preajma ta o persoana care poate vedea clar imediat imaginea de ansamblu si te poate ajuta sa intelegi mai bine.

Cine este aceea persoana potrivita?

Un mentor , un coach!

Stim din studii avansate că fiecare emisferă a creierului „face” lucruri diferite; adică că stânga „face” matematică, logică și gândire, în timp ce dreapta „face” artă, muzică și sentimente.

Stim că ambele emisfere ale creierului sunt implicate în tot ceea ce facem, inclusiv în activități de nivel înalt, cum ar fi raționamentul, imaginarea și crearea.Diferența dintre cele două emisfere, constă în modul în care se interacționează cu lumea. Emisferele funcționează atât individual, cât și în mod concertat, permițând oamenilor să facă două lucruri critice simultan.

V-ati observat ca ascultati muzica in timp ce cititi si va treziti fredonand melodia ?

Stânga tinde să facă lucrurile abstracte, în timp ce dreapta face lucrurile vii și concrete. Stânga caută să știe ce să facă și ce înseamnă lucrurile, în timp ce dreapta este adaptată la felul în care se simt lucrurile și la felul în care sunt pur și simplu.

Învățarea eficientă are loc atunci când ambele părți ale creierului sunt implicate (de fapt, vă recomandăm cu adevărat să vedeți acest videoclip grozav în care McGilchrist explică conceptul creierului divizat).

Experimentăm lumea din ce în ce mai mult prin simulări, mai degrabă decât prin experiențele noastre și ale altora. Viteza și volumul înlocuiesc calitatea. Istoria și contextul cultural sunt respinse cu încredere în favoarea unui viitor condus fără să vrea de date și tehnologie, mai degrabă decât mediat sau îmbunătățit în mod intenționat de acestea. Încă nu suntem în întregime orientați spre creierul stâng, dar ne mișcăm în acea direcție. Întrebarea este ce să faci în privința asta?

Și asta este o întrebare excelentă. Poate de aceea mindfulness devine din ce în ce mai popular în aceste zile? 

Ceea ce știm acum este că copiii se dezvoltă într-un ritm diferit. Deci, atunci când presupunem că toată lumea este pe aceeași pagină în procesul de învățare, creăm multă tensiune și stres pentru cei care nu sunt pregatiti sa ajunga decat sub indrumarea si constientizarea noastra . Și multă frustrare pentru cei care înfloresc timpuriu. Se plictisesc si practic, mulți copii nu experimentează atat de mult în timp ce învață.

Tu , ca parinte ai observat abilitatile copilului tau?

Publicat de

eleniaciobanu

Azi tin degetele incrucisate pentru postul meu de eleganţă. Am vrut să va scriu, să mulţumesc din nou pentru timpul pe care il petreceti citind randurile mele. Acest lucru este într-adevăr extrem de deschis, este ca si cum as intinde mâna pana la voi pentru a transmite în mod liber toate lucrurile pe care le pot face, privind fiscalitatea sau performanta in lector –formator de zi cu zi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.